Els estudiants encaren les que podrien ser les últimes hores de la tancada amb tranquil·litat. Ahir a la nit van decidir en assemblea abandonar el rectorat dissabte i evitar així un desallotjament a la força. Els Mossos d'Esquadra asseguren que la universitat els ha demanat que, fins llavors, no hi intervinguin. MANEL PRAT director dels Mossos d'Esquadra "Estem en contacte i ens ha demanat que fessim el que considerem oportu i que fins dissabte a la tarda no hi hagués cap intervenció i per això respectarem les seves voluntats. Des de l'equip de govern de la UB confien que els estudiants marxaran demà. JORDI GARCIA VINYA, secretari general de la UB MANEL PRAT, director dels Mossos d'Esquadra "Estem a l'expectativa del que passa." A dins de la universitat, la tancada continua i conviu, sense problemes, amb les classes que avui s'han impartit amb normalitat. Els estudiants que participen en la protesta afronten l'última nit amb diversitat d'opinions. I és per això que asseguren que, tot i que s'acabi la tancada, mantenen les reivindicacions. La feina que es farà a partir d'ara es començarà a treballar en una assemblea a les nou del vespre. I continuaran parlant-ne demà.

La Universitat de Barcelona i els Mossos d’Esquadra han donat un dia de marge als estudiants tancats al rectorat per abandonar-lo i evitar, d’aquesta manera, una desocupació per la força. El secretari general de la UB, Jordi Garcia Viña, ha assegurat que si dilluns continuen els estudiants tancats al rectorat es reuniran per prendre una decisió. També ha confirmat que en cap moment no han pactat amb els estudiants i que la universitat tampoc no ha retirat la denúncia als Mossos d’Esquadra de desallotjar el rectorat.

La UB també reconeix que la majoria de persones tancades a l’edifici són alumnes de la universitat, a diferència de les tancades de 2009, en què molts dels ocupants no eren alumnes.

Avui es compleix el tercer dia d’ocupació del rectorat després de la manifestació d’estudiants i personal universitari que va acabar amb l’ocupació de l’edifici central de la UB i 12 detinguts acusats de desordres públics i atemptat a l’autoritat. La xifra, però, podria créixer en els propers dies. La policia espera poder indentificar alguns dels esvalotadors, ja que els agents ho van enregistrar tot en vídeo. Unes proves que s’inclouran després en l’atestat policial. Segons el director dels Mossos, Manel Prat, tots ells formen part de grups antisistema. Són entre 300 i 500 persones que busquen, diu Prat,  l’enfrontament directe amb la policia aprofitant qualsevol esdeveniment. Dimecres, assegura, van fer servir tècniques de guerrilla urbana per muntar barricades i destrossar entitats bancàries.