Els crits contra la banca han tornat a fer-se sentir. Els afectats per les participacions preferents i altres productes financers tòxics continuen mobilitzant-se amb uns objectius molt clars. ANTONI MOLLET, plataforma Estafa Banca "Nosaltres reclamem tres coses concretes. La primera és que ens tornin tots els diners 100%. La segona és que ens tornin els calers 100%. I la tercera és que volem que ens tornin els calers 100%. Aquestes tres coses, volem." MONTSERRAT GIL, plataforma Estafa Banca "És molt important la informació. Nosaltres estem donant informació als casals d'avis, associacions de veïns... perquè hi ha molta gent que encara no és conscient, no sap que té aquest producte." Les 800 persones que s'han concentrat a la Borsa van contractar productes financers de risc. Asseguren, però, que ho van fer sense ser-ne conscients. JAVIER JIMÉNEZ, afectat "Sóc estudiant de química i a mi m'han atrapat tots els diners que tenia per fer el màster." ASCENCIÓN ANTÓN, afectada "Yo tenía todos mis ahorros y nunca me advirtieron que este producto era un producto de riesgo." Les participacions preferents eren un producte amb una alta rendibilitat. El que, segons els afectats, no se'ls va dir és que el valor dels títols fluctua en funció del context econòmic. Els manifestants reclamen solucions. Diuen que les que els proposen les entitats bancàries no són acceptables. Per això, demanen als polítics que hi intervinguin. Es calcula que a Catalunya 300.000 persones van adquirir aquest tipus d'actius. Uns títols que distribuïen 52 entitats diferents.

Asseguren que hi ha 300.000 catalans que tenen els estalvis bloquejats en productes com les participacions preferents i que la xifra podria ser més alta. Creuen que hi ha persones que es troben en aquesta situació però que encara no se n’han adonat i per això ja han avançat que continuaran mobilitzant-se.

Al llarg de la marxa, que ha començat a la Borsa de Barcelona en direcció a la plaça de Sant Jaume, s’han cridat consignes en rebuig a la banca com “banqueros ladrones, queremos los millones”. No és la primera protesta que convoca l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE) ni l’única: aquest diumenge s’han celebrat manifestacions a Madrid, Sevilla, Bilbao, Alacant, Valladolid, Vigo i la Corunya. L’associació denuncia que els compradors d’aquestes participacions bancàries no van ser informats amb claredat dels riscos que comportaven.