quarta dosi vacuna covid
Foto: @3dparadise

La Comissió de Salut Pública ha assumit aquest dimarts que caldrà administrar una quarta dosi de la vacuna de la covid als majors de 60 anys i al personal sanitari i sociosanitari. L’aval arriba hores després que les autoritats sanitàries europees hagin recomanat administrar el vaccí de reforç a partir d’aquesta edat. La recomanació la van fer conjuntament aquest dilluns l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC). En aquest sentit, l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, va demanar als estats membres que es punxi “immediatament” el reforç addicional. La mesura es pren per evitar casos greus davant de l’increment de contagis de la setena onada.

Sense data concreta

Falta, però, saber quan es començarà a administrar aquesta quarta dosi. Salut Pública, que avala el vaccí de record com proposava la Ponència de Vacunes, vincula l’inici de la immunització de reforç a “l’evidència científica i la situació epidemiològica”, sense concretar res més.

Precisament, durant les últimes setmanes nombrosos experts i també comunitats autònomes com Catalunya han reclamat a l’executiu avançar la quarta dosi als majors de 80 i a les persones vulnerables i no esperar a la tardor, ni tampoc a les noves vacunes actualitzades per la variant òmicron.

Descartada, de moment, la quarta dosi per a tothom

De moment, les autoritats europees afirmen que “no hi ha evidències clares” que calgui la quarta dosi per a la població general. No creuen tampoc que sigui necessària per als treballadors sanitaris i de residències, sempre que no siguin “d’alt risc”.