El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, han presentat aquest dimarts l’estratègia de vacunació amb punts mòbils, que es farà utilitzant tant autocars del Banc de Sang i Teixits com també camions cedits per la companyia automobilística Seat.
El conseller Argimon ha especificat que els punts mòbils de vacunació es destinaran principalment a la franja d’edat dels majors de 40 anys i s’hi administrarà la vacuna de Janssen, de manera que només sigui necessària una sola dosi. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha puntualitzat que el col·lectiu de majors de 40 anys que no estan vacunats és actualment “el que més està arribant a les UCI” i, alhora, el grup d’edat autoritzat per rebre la vacuna de Janssen.
Salut preveu que a partir d’aquesta setmana es podran posar en marxa fins a tres unitats de cada tipus —autobusos i camions—, des d’on es podran vacunar entre 1.000 i 1.400 persones cada dia en cadascun. Per tant, es podrà efectuar la vacunació mòbil sense cita des de sis punts alhora i amb més de 8.000 persones vacunades diàriament en total. Segons la doctora Cabezas, el subministrament actual de vacunes de Janssen serà “suficient perquè totes aquestes unitats puguin funcionar”.
Aquests dispositius se situaran a diversos punts de Barcelona i d’altres grans ciutats de Catalunya (al Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, i també a Girona i les Terres de l’Ebre). Per escollir les ubicacions, es tindrà en compte especialment quines són les zones amb una incidència major de la covid i, més concretament, els barris on, per qüestions com l’idioma, hi hagi persones “difícils de captar” pels procediments habituals de la campanya de vacunació i a les quals els està costant acudir als centres d’atenció primària o als centres de vacunació massiva.
Aquesta mesura ja es va anunciar fa uns dies per agilitzar la vacunació i fer-la més accessible per a tots els col·lectius. Per aquest motiu es faran sense necessitat de programar prèviament una cita.