Dúplex amb terrassa de dues o de tres habitacions, al bell mig de Sant Andreu. 26 habitatges com aquests esperen a la Casa Bloc l'arribada dels primers refugiats sirians, afganesos o d'altres països en conflicte. També hi ha dues plantes amb habitacions per a una o dues persones, que formaven part d'una residència. Fins al juliol les vídues de l'exèrcit ocupaven aquest immoble, que es troba en bon estat. De tota manera, l'Incasòl, que n'és el propietari, ha començat a fer-hi un rentat de cara, sobretot en cuines i banys. La previsió ñes que les obres estiguin llestes al mes de novembre. SANTI VILA, conseller de Territori i Sostenibilitat "Tot està raonablement bé, ara s'ha d'actualitzar des del punt de vista de les instal·lacions, i sobretot el que ja estem fent els lavabos i cuines nous d'aquests dúplexs, que aquest estiu han quedat definitvament tancats." Segons el comitè operatiu de la Generalitat, la Casa Bloc serà el primer punt d'acollida dels primers refugiats que arribin a Catalunya. Aquí s'estima que s'hi estaran entre una i tres setmanes, fins que se'ls trobi un destí definititu. En total, l'edifici disposarà d'unes 200 places. A banda, també hi tindran espais comuns, com un jardí i un menjador, i aquest espai, que ocupava una capella, que això sí, ja s'ha dessacralitzat.

L’edifici de la Casa Bloc, al carrer de la Residència, es prepara per rebre els primers refugiats que arribin a Catalunya. Fins al mes de juliol hi vivien les vídues de l’exèrcit, i ara l’Incasòl, propietari de l’immoble, hi farà obres per condicionar els habitatges. L’estat de conservació del bloc és bastant bo, i les obres se centraran a renovar-ne les cuines i els banys. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha afirmat que les feines estaran enllestides el mes de novembre.

En total s’habilitaran 26 habitatges dúplex de dues i tres habitacions, que ocupen les quatre plantes superiors de l’immoble. També hi ha dos pisos, els inferiors, amb habitacions per a una o dues persones, que pertanyien a una residència per a gent gran.

Segons el comitè operatiu de la Generalitat, la Casa Bloc serà el primer punt d’acollida dels primers refugiats que arribin a Catalunya. Aquí s’estima que s’hi estaran provisionalment algunes setmanes, fins que se’ls trobi un destí definititu.

En total, l’edifici disposarà d’unes 200 places, que es destinaran a refugiats sirians, afganesos o d’altres països en conflicte. A banda, també hi tindran espais comuns, com un jardí i un menjador. Un dels espais que crida l’atenció és a la planta baixa. Es tracta d’una capella que feien servir les vídues dels militars, que ara ja s’ha dessacralitzat.

La Casa Bloc de Sant Andreu és un exemple d’arquitectura racionalista que es va construir als anys 30 per donar resposta a la falta d’habitatges dignes per als obrers.