El programa de la xarxa Escoles + Sostenibles promou, des de fa 15 anys, la sostenibilitat als centres educatius, oferint assessorament i recursos per desenvolupar projectes innovadors que introdueixin criteris ambientals. Hi participen un total de 351 centres de totes les etapes educatives, des d’escoles bressol fins a escoles d’adults, de tots els districtes de la ciutat, i aquest any s’hi han incorporat 19 noves escoles.

Com cada curs, a les escoles que s’incorporen al programa se’ls ha fet entrega d’una alzina, com a símbol del projecte que inicien, que cal plantar-lo, tenir-ne cura i fer-lo créixer.

Les escoles de la xarxa desenvolupen el seu propi programa, amb accions concretes per millorar la sostenibilitat a l’escola i al seu entorn. Entre les mesures que adopten hi ha la millora de la gestió dels residus, els jardins i horts urbans ecològics i el consum responsable d’aigua, entre d’altres.

Aquest any, s’han premiat els alumnes de quatre instituts de la ciutat en el projecte Green Living and Sustainability in the Community. El primer premi l’han guanyat els alumnes de l’Institut Ernest Lluch, que gràcies a aquest guardó internacional a Hong Kong al novembre per conèixer els estudiants amb qui han estat col·laborant  via en línia. Els altres guardonats són l’Institut Costa i Llobera, el Jaume Balmes i l’ Escola Pia de Sarrià.