Sales d’estudi

plenes d’estudiants amb la mirada fixa als apunts. És una de les imatges habituals els dies abans de les proves d’accés a la universitat. Aquest cop hi ha força canvis: els aforaments són més reduïts i tothom porta mascareta. A banda que, fa molta més calor, perquè la selectivitat s’havia de fer entre el 9 i l’11 de juny i s’ha hagut de reprogramar un mes més tard per l’estat d’alarma.

Fa només uns dies que les sales d’estudi han reobert, aquest és el primer i l’últim cap de setmana que poden estudiar en aquests espais. Fins ara, ho havien de fer a casa seva. Per a molts, això ha estat un inconvenient. “A mi em costa molt concentrar-me, si hagués obert abans ara no estaria estudiant i ja podria només fer un repàs“, explica una futura estudiant de sociologia. D’altres no tenen aquesta dificultat i ara només llegeixen els apunts en un “últim repàs”.

Nervis i molts dubtes

Als nervis comprensibles per afrontar les proves que condicionaran el seu futur, ara també s’hi afegeix la incertesa dels canvis sanitaris. “Ens van dir que hauríem de portar mascareta però després, diuen als mitjans que no caldrà”, diu un estudiant en referència a les declaracions d’Alba Vergés de fa uns dies en què assegurava que se la podran treure. També els amoïnen les notes de tall perquè “no sabem si els exàmens seran més fàcils o si la gent anirà més preparada”, un fet que pot fer pujar o baixar la qualificació per accedir als estudis desitjats.

Més temps, més cansats

Han tingut pràcticament 30 dies més per estudiar, però això també pot ser un hàndicap. La Marian es prepara per treure una de les notes més altes, vol entrar a medicina. “Ja estem molt cansats, necessitem fer les proves i desconnectar”, diu. Perquè aquests dies tenen amics i familiars que “van a la platja, a banyar-se i prendre el sol, i tu estàs tancat en una biblioteca estudiant”, comenten.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a