A partir d’aquest dilluns, 7 de maig, l’Ajuntament obre 20 sales d’estudi nocturnes perquè els estudiants es puguin preparar els exàmens d’estiu i la selectivitat. Aquestes sales se sumen als cinc espais ja existents tot l’any, que ampliaran horaris. També està previst que s’allarguin els horaris de cap de setmana de diverses sales, així com els festius. En total, són 28 sales d’estudi que restaran obertes fins al 22 de juny.

L’Ajuntament obre des d’aquest dilluns 20 sales d’estudi nocturnes i ampliarà els horaris de cinc espais més. Obriran entre setmana fins a la una de la matinada. A més, s’ampliaran els horaris de cap de setmana de les sales d’estudi ubicades a la Biblioteca Sagrada Família, Centre Cívic Urgell, Biblioteca Vapor Vell, Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall i Biblioteca Vila de Gràcia. Aquestes cinc obriran dissabtes de 10 a 21 h, i diumenges, de 10 a 21 h. I també obren el dia 21 de maig 10 h a 21 h. En el cas de Sagrada Família, els horaris dels dissabte s’allargaran des de les 10 fins a la 1 h.

L’objectiu és donar espai als estudiants que aquests dies comencen a preparar els exàmens finals de batxillerat i que després també estudiaran per a la selectivitat, també perquè els universitaris puguin preparar-se per als exàmens finals.

Un web per veure l’estat de les sales en temps real

A més, l’Ajuntament també ha habilitat un web perquè els estudiants puguin consultar si hi ha espais disponibles a les sales o no. Aquesta eina mostra als usuaris en temps real quina és la sala més propera a partir de la geolocalització i quantes places ocupades hi ha en tot moment. L’aplicació va entrar en funcionament durant els exàmens d’hivern i va tenir molt bona acollida. La intenció és que, a través d’aquesta eina, els usuaris puguin estalviar temps en desplaçaments.

Les sales d’estudi estaran obertes des del 7 de maig fins al 22 de juny.