L’Ajuntament obre des d’aquest dilluns 20 sales d’estudi nocturnes i ampliarà els horaris de cinc espais més. Obriran entre setmana fins a la una de la matinada. A més, s’ampliaran els horaris de cap de setmana de les sales d’estudi ubicades a la Biblioteca Sagrada Família, Centre Cívic Urgell, Biblioteca Vapor Vell, Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall i Biblioteca Vila de Gràcia. Aquestes cinc obriran dissabtes de 10 a 21 h, i diumenges, de 10 a 21 h. I també obren el dia 21 de maig 10 h a 21 h. En el cas de Sagrada Família, els horaris dels dissabte s’allargaran des de les 10 fins a la 1 h.

L’objectiu és donar espai als estudiants que aquests dies comencen a preparar els exàmens finals de batxillerat i que després també estudiaran per a la selectivitat, també perquè els universitaris puguin preparar-se per als exàmens finals.

Un web per veure l’estat de les sales en temps real

A més, l’Ajuntament també ha habilitat un web perquè els estudiants puguin consultar si hi ha espais disponibles a les sales o no. Aquesta eina mostra als usuaris en temps real quina és la sala més propera a partir de la geolocalització i quantes places ocupades hi ha en tot moment. L’aplicació va entrar en funcionament durant els exàmens d’hivern i va tenir molt bona acollida. La intenció és que, a través d’aquesta eina, els usuaris puguin estalviar temps en desplaçaments.

Les sales d’estudi estaran obertes des del 7 de maig fins al 22 de juny.