La desfilada del Pride Barcelona 2022 ha omplert l’avinguda del Paral·lel de música i colors, però sobretot de reivindicacions. Al voltant de 90.00 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, han participat en aquesta rua. Enguany la capçalera ha estat protagonitzada íntegrament per dones lesbianes. Amb el lema “Lesbianes visibles i poderoses”, l’organització ha volgut donar visibilitat a aquest col·lectiu, tot sovint discriminat. Per reforçar-ne el suport, i també per primera vegada, tots els cartells estan protagonitzats per dones.

Concerts del Pride Barcelona 2022: Totes les actuacions de la Festa de l’Orgull

La rua, amb més d’una vintena de carrosses, ha començat a les 18 h al Parc de les Tres Xemeneies i ha omplert l’avinguda del Paral·lel d’un ambient totalment festiu. La desfilada ha arribat cap als volts de les 20 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on se celebraran els concerts de tancament d’aquesta edició del festival i on es llegirà un manifest. L’organització celebra “l’assistència massiva” a pràcticament totes les activitats previstes per aquesta festivitat. “Creiem que batrem rècords”, han declarat.

Afectacions de mobilitat

La rua del Pride Barcelona 2022 està provocant algunes afectacions de mobilitat, així com la desviació d’algunes línies d’autobús. Per això, des de TMB recomanen utilitzar el metro mentre duri la desfilada. El portal de Santa Madrona, el punt on arrenca la festa de l’Orgull LGTBIQ+, patirà talls de trànsit des de les 8 h per a la preparació de la comitiva. La desfilada es dirigirà a l’avinguda del Paral·lel, que també es tallarà en sentit Llobregat, fins arribar a la plaça d’Espanya.

Manifestació per l’alliberament sexual i de gènere

Paral·lelament a la marxa oficial del Pride Barcelona, l’organització per l’alliberament sexual i de gènere, Crida LGTBI, també ha convocat una manifestació, en aquest cas a la plaça de la Universitat. És la 46a edició d’aquesta protesta que s’ha distanciat de la gran manifestació del Paral·lel per considerar-la massa comercial. “Pensem que el Pride Barcelona és un esdeveniment privat amb ànim de lucre”, afirmen.

La marxa, que ha començat a les 18.30 h a la plaça de la Universitat, ha enfilat el carrer de Pelai i la Rambla fins arribar al carrer de Ferran, on han girat per arribar fins a la plaça de Sant Jaume, on es llegirà un manifest que defensa “la unió de les lluites feminista, antiracista, de classe i LGBTI”. A les 21.30 h començarà una festa popular LGTBI a la plaça de la Universitat, amb concerts, servei de barra i menjar.