Aquest any el Pride Barcelona 2022 i la festa de Sant Joan han coincidit en la mateixa setmana. Per això, la ciutat ha celebrat la seva primera revetlla de Sant Joan LGTBIQ+. Inicialment s’havia de celebrar a la cruïlla entre els carrers de la Diputació i Casanova però, segons els organitzadors, el districte no la va arribar a autoritzar per possibles molèsties als veïns i, finalment, la va traslladar a la plaça Universitat.

Tot i l’èxit de la festa molts dels assistents han lamentat el ball d’ubicacions en ple mes de l’orgull a Barcelona: “Vam fer moltes queixes i escrits i al final ens van dir que sí que podíem organitzar-la”. Tot i això, els participants celebren aquesta iniciativa, ja que “en altres revetlles no sentim el mateix, estem en una Barcelona més desprotegida”, asseguren.

Continuen les activitats del Pride

El Pride Barcelona 2022, però, no acaba fins al 30 de juny. Aquest dissabte, 25 de juny, es realitzarà la desfilada principal i manifestació que començarà a les 18 h al Parc de les Tres Xemeneies. A més, el 26 de juny se celebra una jornada amb activitats especials al parc d’atraccions Tibidabo i del 27 al 30 de juny la Casa Seat acollirà diverses conferències sobres drets LGTBI.