Estudiants del Col·legi Sant Ramon Nonat han repartit roses i un punt de llibre als avis i àvies del projecte Radars, amb què prèviament ja havien compartit correspondència. Radars és un projecte dels Serveis Socials del districte de les Corts que busca evitar les situacions de soledat no volguda en les persones grans, en especial les que viuen soles o tenen més de 75 anys.

Bona part de les activitats, anul·lades per la pandèmia

Gràcies als voluntaris, tots els usuaris del projecte reben una trucada quinzenal, i poden participar en moltes de les activitats que s’organitzen habitualment. Amb la pandèmia, bona part d’aquestes trobades s’han hagut de suspendre i s’han buscat alternatives com el carteig amb els alumnes de Sant Ramon Nonat.

Alumnes més empàtics i coneixedors de la realitat

No és la primera vegada que col·laboren. El director del centre, Eduard Vidal, explica que dins el projecte d’Aprenentatge i Servei, els alumnes ja havien col·laborat amb Radars. Ara bé, aquest any “es va pensar en les cartes per no posar en perill els avis”. Segons Vidal, projectes com aquest ajuden els alumnes a ser “més empàtics i coneixedors de la realitat, a més, els ajuden a tenir més consciència de les persones grans de la seva vida”.

El projecte Radars es va posar en marxa al districte de la Maternitat i Sant el 2013 i lluita perquè cada vegada més avis entrin a la xarxa, en especial aquests mesos de restriccions. El projecte està desplegat als tres barris del districte, l’últim a unir-se ha estat el de Pedralbes, on la implantació del projecte està sent més feixuga.