Cues per adminsitrar-se la vacuna d'AstraZeneca

En tancar el II Congrés Nacional Covid, 82 entitats científiques de l’estat han signat un document d’11 punts per reclamar a les diferents administracions que no aturin la vacunació i que es posin en les mesures per controlar la pandèmia.

En el text, asseguren que la “vacunació ha de quedar fora del debat polític i no s’ha de suspendre sense atendre criteris purament científics”. A més, animen la ciutadania a vacunar-se i el govern, a vacunar. També reclamen als polítics que coordinin les actuacions però també els missatges que fan arribar a la població i que, sobretot, la informació no s’utilitzi de manera partidista.

Atenció a totes les seqüeles de la covid-19

En el text, els professionals també reclamen que la sanitat sigui el centre de les polítiques públiques i de la inversió, tant pel que fa a la investigació com a l’atenció primària i hospitalària. A més, posen èmfasi a atendre també totes les seqüeles físiques i psicològiques que pot deixar la malaltia.

El text signat s’ha publicat en el web del congrés però també s’ha fet una petició pública a través de la plataforma Change.org perquè s’hi sumi tothom qui ho vulgui.