Amb crits de “fora Colau” i “dimissió” unes 125 persones, segons la Guàrdia Urbana, convocades a través de les xarxes socials, han protestat aquest divendres a la tarda per reclamar la dimissió de l’alcaldessa. La protesta ha començat a les cinc de la tarda al carrer d’Aragó a l’altura del passeig de Gràcia i després de recórrer diversos carrers de la ciutat ha acabat a les portes de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume.

Crítiques a l’urbanisme tàctic i la mobilitat

Els manifestants consideren que la gestió de l’alcaldessa està degradant la ciutat. Critiquen, sobretot, els canvis en la mobilitat, la implantació de les superilles, que, diuen, s’ha fet sense consens, i l’urbanisme tàctic en forma de blocs de formigó i pintura que redueix carrils de circulació. “Tot està brut, no hi ha seguretat, no pots circular en cotxe, totes aquestes coses de les coloraines que ningú sap per a què serveixen…”, es queixa Georgina Ferrer, una de les manifestants.

“Tots volem una ciutat més verda i més ecològica però mes amable, no imposada“, comenta també Miquel Àngel Rosselló, un altre dels manifestants, que assegura que “es poden fer moltes coses però s’han de pactar, no imposar“.

Els participants en la protesta també acusen el consistori d’apujar la tarifa de l’aigua i de crear taxes durant la pandèmia i en posen com a exemple la dels cementiris, que, però, s’havia aprovat en el ple del gener del 2020. Asseguren, a més, que tornaran a manifestar-se aviat.