MARIÀ MARTÍ, director gerent del Parc Natural de la Serra de Collserola "Al final de 2012 eren 1.200 fins i tot una mica més. Però al final de 2013 l'estimació havia baixat fins a 800. Perquè han donat resposta les mesures de control: les batudes, els aguaits nocturns que són els més eficaços, atropellaments i altres. El 2012 van haver-hi 450 animals morts entre unes coses i unes altres o abatuts. I el 2013 van ser-ne 480. Aquesta intensitat de batuda ha donat fruits. Un sistema de captura en gàbia de grups nombrosos que al final els has de sacrificar també. O els captures en dards d'anestèsia aquells que entren en zones urbanes que ja estan totalment domesticats i els has de sacrificar perquè són irrecuperables, han perdut els hàbits salvatges i després tornaran a repetir la mateix conducta. O els captures amb uns aguaits nocturns, que és amb escopeta o arc i fletxes, que és un element que també s'utilitza. O amb batudes, que has d'aixecar als animals amb unes canilles de gossos i els caçadors apostats els van capturant."

El gerent del Parc de Collserola, Marià Martí, ha actualitzat les xifres dels porcs senglars que habiten al parc. El 2012 s’estimava que hi havia més de 1.200 porcs mentre que el 2013 la presència d’aquests animals va caure fins als 800. Martí ho atribueix a un reforç de les mesures de control, com ara les batudes i aguaits nocturns, i altres factors com els atropellaments.

A Collserola hi ha dos tipus de poblacions de porcs senglars. Els salvatges, que viuen als boscos i que quasi bé mai no es veuen; i els habituats, que s’apropen a les zones urbanes i s’alimenten de les deixalles dels contenidors i del que troben pel carrer. Tots dos se sacrifiquen, els uns amb batudes controlades fetes per caçadors que després venen la carn per ser consumida. Els altres, els habituats, se’ls sacrifica i se’ls crema per qüestions sanitàries (la seva carn no és comestible perquè no se’n controla l’alimentació). De fet, són aquests últims els que es reprodueixen més ràpid i per això se n’ha de controlar més la població, asseguren des del Consorci.