JORDI UMBERT, plataforma "Salvem l'Ensenyament Públic de la Música i la Dansa" "Fem aquesta manifestació per demanar a la Generalitat que no abandoni els ensenyaments públics de música i dansa i en especial la xarxa d'escoles municipals. En un any i mig que portem ha reduït la seva aportació fins a un 62%. Aquesta aportació representava una part molt important del finançament d'aquestes escoles i hi ha el perill que acabi abandonant aquests estudis i no aportant cap tipus de co-finançament." RICARD GOMÀ, president grup municipal ICV-EUiA "Jo estic convençut que amb mobilització, pressió i argumentació sòlida aconseguirem tirar endavant els ensenyaments artístics, o si més no els hi posarem molt i molt difícil la retallada a Convergència i Unió."

Amb una performance reivindicativa han exigit posar fre a les retallades en aquest sector. Per al curs vinent, la Generalitat ha previst una disminució del pressupost del 62%. Una retallada que, des de la plataforma “Salvem l’Ensenyament Públic de la Música i la Dansa”, consideren excessiva i auguren que desapareixeran diferents projectes educatius.

La plataforma està formada per professorat dels centres públics d’ensenyament musical de Música i Dansa de Catalunya. Els profesionals consideren que la retallada “compromet seriosament el futur de molts centres i la qualitat de l’ensenyament”.

A la concentració, convocada coincidint amb el dia de la Música, hi han participat estudiants de música, professors i personal dels conservatoris i de l’ESMUC. També s’hi han afegit representants polítics.