JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona "Volem que la gent participi a través del que nosaltres hem anomenat la viquirevetlla que és que a través de l'enviament de fotografies, de l'enviament també, de piulades, dels comentaris, etcètera, la gent pugui participar."

Per aquest motiu l’Ajuntament ha facilitat l’organització de 23 fogueres i 61 revetlles a la ciutat, que tancaran els actes de l’arribada de la flama organitzats per Òmnium Cultural.

La flama del Canigó

Des de les 18 h la flama recorrerà els carrers de la ciutat fins a la plaça de Sant Jaume, on es repartiran plantes de romaní i coques. El recorregut començarà a la Zona Universitària, a l’avinguda Diagonal, on iniciarà el recorregut fins a la plaça de Sant Jaume per l’avinguda del Doctor Marañón, carretera de Sants, Gran Via de les Corts Catalanes, la Rambla, el passeig de Colom i el carrer de Pau Claris.

A les 19.30 h està previst que arribi a la plaça de Sant Jaume. La rebuda anirà acompanyada de música i comptarà amb la presència del bestiari festiu de la ciutat, l’Àliga i els Gegants de la ciutat. Els músics aniran acompanyant la vetllada mentre desenes d’entitats de la ciutat passaran a recollir la flama per encendre les fogueres dels seus barris. Per acabar, tots els participants podran formar part de l’acció de deixar anar desenes de globus biodegradables que formaran el color del foc per simbolitzar com s’estén la flama del Canigó arreu de la ciutat.

La flama del Canigó és un esdeveniment de caire popular que es realitza des de 1955.La flama es va a buscar al cim del Canigó i es fa arribar a centenars de municipis catalans per encendre les fogueres de Sant Joan.

#Viquirevetlla

L’Ajuntament de Barcelona convida la ciutadania a participar de la festa de Sant Joan a través de la viquirevetlla, una proposta per compartir el coneixement popular sobre la revetlla. Es pot omplir el formulari disponible al web, enviar una piulada a Twitter o una imatge amb Instagram amb #viquirevetlla i compartir allò que hom sap sobre la revetlla de Sant Joan i els seus elements característics.

També s’ha creat una aplicació gratuïta per a telèfons mòbils Android i iPhone, que ofereix informació bàsica per viure la nit de Sant Joan a Barcelona: localització de parades de petards, fogueres i revetlles populars, recorregut i programa de rebuda de la flama del Canigó a la ciutat. Però també propostes per compartir Sant Joan amb el mòbil: enviar la flama del Canigó virtual, imatges amb Instagram i col·laborar amb la viquirevetlla, vídeo i articles sobre la tradició a Barcelona i Catalunya o recomanacions de seguretat i informació sobre els serveis de transport públic.