MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "El que fa és actuar des de la vessant psicosocial i l'atenció sobretot psicològica. I després analitzat el cas, en el primer moment, perquè després evidentment ja es deriva als serveis normalitzats. I el que hem fet és fer aquest protocol per anar tots coordinats."

El nou protocol d’atenció per a les víctimes de violència masclista s’activarà en situacions greus, en què hi hagi intenció de matar la dona o ferir-la. Els serveis socials atendran immediatament la dona i els familiars, tant si s’han produït danys físics, emocionals o la mort de la víctima.

Els Mossos d’Esquadra seran els encarregats d’activar-ne el protocol. El Servei d’Emergències Socials de l’Ajuntament oferirà atenció psíquica i social a les víctimes en el lloc de l’agressió. Fins ara, aquesta tasca només l’assumia l’Institut Català de les Dones. A més, el protocol acordat aquest dimarts inclou aquestes agressions com a casos en què cal activar els serveis socials d’emergència. Abans només actuaven en emergències socials, com els desnonaments.