El Consell de la Ciutat ha demanat que no es prorroguin més els pressupostos del govern municipal. En una declaració, han criticat la situació de “paràlisi econòmica i social” que ha comportat la manca d’acord polític. Consideren que no tenir elaborats els comptes d’enguany impedeix que es tirin endavant projectes. També reclamen que els pressupostos no siguin una “moneda de canvi ni objecte de negociacions parcials que comportin contrapartides polítiques”.

El Consell de Ciutat ha donat suport unànime, amb 55 vots, a una declaració a favor d’una consulta sobiranista a Catalunya. En el text s’insta l’Ajuntament que col·labori amb el Parlament per aconseguir el màxim consens possible.

Les qüestions socials també han centrat la reunió del Consell de Ciutat d’aquest dilluns. En el plenari s’ha demanat al consistori que centri els esforços en els ciutadans en situació més vulnerable, les entitats del tercer sector i el teixit associatiu. Per això, s’ha reclamat que el superàvit que es va obtenir en els comptes de 2012 es destini a polítiques socials i a la creació d’ocupació. La tinenta d’alcalde de de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport, Maite Fandos, ha explicat que l’objectiu del consistori és eliminar les llistes d’espera dels Serveis Socials.