Els Mossos d’Esquadra han desactivat un local ocupat per delinqüents multireincidents al barri del Carmel, al districte d’Horta-Guinardó. En concret, a la planta baixa situada al número 12 del carrer de Tolrà. En l’operació policial s’han identificat dues persones que sumen 52 antecedents (33 i 19, respectivament) per robatoris amb força i lesions.

Increment del patrullatge de paisà

La policia tenia constància que el local estava ocupat des del 2022 com a punt de reunió que generava inseguretat a la zona, segons havien informat els veïns. Per això van activar un dispositiu de patrullatge de paisà a la zona en horari de nit per identificar els delinqüents. Segons els Mossos, duien a terme robatoris amb força a l’interior de vehicles i en establiments abans d’entrar a l’habitatge. El local ja s’ha retornat a la propietat.

Tres detencions més en una setmana

Aquesta última setmana també ha transcendit que la Guàrdia Urbana ha detingut dues persones acusades d’haver robat diversos productes en un supermercat del barri de la Barceloneta i d’haver agredit un treballador de l’establiment. Va ser dimecres, 28 de juny. Un dia després, dijous, 29 de juny, la Policia Nacional i l’FBI nord-americà van detenir a Barcelona un perillós fugitiu per un frau superior a un milió de dòlars nord-americans. L’investigat es feia passar per empleat d’uns magatzems comercials de renom per aconseguir transferències de les víctimes i estafar-les.