Detingut fugitiu Barcelona FBI i Policia Nacional

(ACN/Redacció) La Policia Nacional i l’FBI nord-americà han detingut a Barcelona un perillós fugitiu per un frau superior a un milió de dòlars nord-americans. L’investigat, de nacionalitat polonesa, tenia en vigor una ordre internacional de detenció. Es feia passar per empleat d’uns magatzems comercials de renom per aconseguir transferències de les seves víctimes i estafar-les. Fruit del registre del seu domicili —un xalet d’Eivissa— els agents van intervenir dispositius electrònics, una clau d’un vehicle de gamma alta, documentació i gran quantitat de joies. Els fons rebuts al compte controlat per l’arrestat van ser desviats a Bèlgica, el Canadà, la República Txeca, França, Alemanya, Letònia, Mònaco, Polònia, Espanya, els Emirats Àrabs, els Estats Units i el Vietnam.

A banda, la investigació policial també va permetre acreditar que almenys 700.000 dòlars van ser transferits per una víctima nord-americana a una compte de Regne Unit obert, amb documentació usurpada, a nom de una tercera persona però controlada per l’investigat.

Diversos delictes

A l’home li constava una ordre internacional de detenció per la presumpta comissió dels delictes d’estafa, usurpació d’identitat i blanqueig de diners, així com antecedents per tràfic d’armes. Finalment, els agents el van detenir a mitjans del mes de juny a l’aeroport del Prat, quan hi arribava d’un vol procedent de Dubai. En aquell moment, l’home va lliurar un passaport diplomàtic de Guinea Bissau.

Els investigadors, fruit d´una comissió rogatòria internacional, van escorcollar el seu domicili, situat a Eivissa, on també van estar presents membres de l’FBI. En aquesta entrada, la policia va intervenir nombrosos dispositius electrònics —entre els quals es troben cinc ordinadors, nou telèfons mòbils, dos discos durs, quatre memòries USB i vuit targetes SIM—, diversa documentació de l’estructura societària i gran quantitat de joies.