La campanya, que es vehicula a través de la plataforma Change.org, s’ha iniciat en vista de la reunió de la junta extraordinària de portaveus. En la trobada es debatrà una petició d’ICV-EUiA en què demanen la retirada de l’acusació.

Tant el Parlament de Catalunya com la Generalitat s’han personat com a acusació particular contra el grup de persones que van bloquejar els accessos a la cambra catalana el 15 de juny de 2011, quan s’havien d’aprovar uns pressupostos que incloïen retallades. Pels responsables de la iniciativa, amb la petició de tres anys de presó el govern busca criminalitzar l’activisme i generar jurisprudència, de manera que es pugui actuar d’una manera semblant en properes mobilitzacions. Pels mateixos fets, la Fiscalia de l’Audiència Nacional demana cinc anys i mig de presó.

Els membres d’aquest grup de suport, a més, consideren que el govern està sent contradictori perquè, d’una banda, impulsa el procés sobiranista, però de l’altra, s’empara en un article del Codi penal que castiga els qui atemptin contra alts organismes de la nació espanyola. I en aquest mateix sentit, també troben contradictori que tant Convergència i Unió (CiU) com Esquerra Republicana (ERC) utilitzin l’Audiència Nacional, mentre que aposten per suprimir-la.

La campanya no és la primera iniciativa de suport als imputats per aquest cas. El gener de 2012 un activista del moviment 15-M fa ver vaga de fam i de set per demanar-ne l’absolució.