L'operació policial ha començat a les cinc de la matinada. Un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra s'ha desplegat en aquesta plaça, situada a la confluència dels carrers de Riudoms i de Tortosa. Els agents han fet escorcolls en diversos habitatges de quatre edificis. Un dels quals, el cinquè pis d'aquest bloc, era on dormia una de les detingudes i pertany al clan Jodorovich. De fet, dels nou detinguts, n'hi ha dos que formen part d'aquest clan. Aquest matí els familiars n'han defensat la innocència. LUISA JODOROVICH "A mi hija la han cacheado, le han tirado el piso a bajo, por que pensarian que tenia el mundo entero. Trabaja, vende en sus mercados y punto. La gente que han detenido son castellanos, no tenemos nada que ver con ellos. Dicen que es del clan Jodorovich y nosotros nos hemos enterado y eso no hay derecho" Oficialment, però, encara no ha transcendit la identitat dels arrestats, ja que l'operació està sota secret de sumari. Els policies s'han emportat diverses bosses amb material i han decomissat droga i armes. Ara fa 9 mesos, el Tribunal Suprem va absoldre 9 membres del clan que havien estat condemnats per l'Audiència de BCN per tràfic de drogues i possessió d'armes. L'alt tribunal va anul·lar les punxades telefòniques i els escorcolls domiciliaris que fonamentaven el cas perquè es van presentar per a una mateixa investigació en dos jutjats diferents.

L’operació policial contra els Jodorovich ha acabat entorn de les 10 h d’aquest dilluns. Les detencions de nou persones, de les quals es desconeix la identitat, han tingut lloc a la plaça de Falset, a la Marina del Prat Vermell, enmig de la cridòria de familiars del clan.

Els agents també se n’han emportat bosses amb material procedent dels pisos escorcollats, després que els gossos antidroga els inspeccionessin i hi fessin falta eines com una serra radial i un martell per extreure part del material comissat.

Fa uns mesos, el Tribunal Suprem va absoldre nou membres del clan Jodorovich condemnats per tràfic de drogues i possessió d’armes en anul·lar les escoltes telefòniques de la investigació. El patriarca del clan, Aquilino Montero Jodorovich, va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona el novembre de 2011 a més de 19 anys de presó.