Passejar per la Rambla és ara més fàcil. Els quioscos i els vetlladors ja no sobrepassen l'espai que els correspon. Es tracta d'una de les mesures del Pla inspector de la Rambla, que ha aconseguit endreçar-los sense que calgués cap sanció. En canvi sí que s'han imposat dues multes a establiments dels laterals de la Rambla que n'ocupaven les voreres amb pissarres i cartells. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "N'ha sigut el primer pas, ha sigut el mes visible i mes necessari que hi havia per col·locar. Tothom ha de saber que a la Rambla hi pot tenir un espai sempre que s'aposti per la qualitat i per respectar els usos i, per tant, hem de ser molt curosos i molt estrictes. Això ha estat la primera pedra d'un pla d'inspeccions que no té fi." També s'ha intensificat la vigilància de l'aparcament irregular de motos a les voreres de la Rambla. El resultat: s'han posat 550 multes des de l'octubre. I el que també s'ha treballat a fons és el control dels trilers. Dels 12 grups que operaven a la Rambla només en queda un. FERMÍN VILLAR, vocal de Seguretat d'Amics de Lla Rambla "Era un desastre i s'ha fet de la manera més simple. Ja que no acabava d'haver una claredat de com se'ls pot perseguir legalment, se'ls ha perseguit a amb molta presència de Guàrdia Urbana, molestant-los tant la seva feina que hi han desistit i això és un èxit." Pel que fa a la venda ambulant, s'han imposat 4.500 multes i vuit sancions per repartir fullets. Veïns i comerciants n'estan contents amb els resultats, però no abaixen la guàrdia. EDUARD ELIAS, Plataforma veïnal Rambla "Amb aquest pla d'inspeccions, en el tema de l'espai que ocupaven terrasses i quioscos, realment s'ha incidit en el que realment afectava i es nota millora. Pel que fa a la nit, en aquesta última reunió els veïns vam protestar, perquè aquí no s'ha fet res, i la regidora ho va admetre. La nit és l'assignatura pendent, aquí no s'ha notat absolutament cap canvi." Ara el districte treballa en una segona fase del pla, en la qual s'ampliaran les inspeccions a locals i comerços dels laterals del passeig. També es farà un cens dels veïns de la Rambla i s'està acabant de perfilar l'ordenació d'altres activitats, com la dels pintors i les floristes.

Les inspeccions no només s’han limitat a les activitats de concessió municipal del tram central, sinó també a l’ús de brancals i cartells dels laterals del passeig. El districte assegura que ha trobat bona predisposició per part de la majoria dels operadors i en molts casos no han hagut d’imposar sancions. Els quiosquers i restauradors, de fet, han entès que no podien menjar terreny al vianant, i han acceptat fer cas de la normativa quan se’ls ho ha requerit.

Es tracta d’una de les mesures del Pla inspector de la Rambla, que sí que ha imposat, en canvi, dues multes a establiments dels laterals de la Rambla que ocupaven les voreres amb pissarres i cartells. Segons la regidora del districte, Mercè Homs, “n’ha estat el primer pas, el més visible. Tothom ha de saber que a la Rambla hi pot tenir un espai sempre que s’aposti per la qualitat i per respectar els usos”. Homs ha recordat, però, que “el pla d’inspeccions no té fi”.

També s’ha intensificat la vigilància de l’aparcament irregular de motos a les voreres de la Rambla. El resultat: s’han posat 550 multes des de l’octubre. I el que també s’ha treballat a fons és el control dels trilers. Dels 12 grups que operaven a la Rambla només en queda un. Fermín Villar, vocal de Seguretat d’Amics de la Rambla, admet que “se’ls ha perseguit amb molta presència de Guàrdia Urbana, i se’ls ha molestat tant que han desistit”. Pel que fa a la venda ambulant, s’han imposat 4.500 multes i vuit sancions per repartir fullets informatius.

Veïns i comerciants estan contents amb els resultats, però no abaixen la guàrdia, i des de la plataforma veïnal de la Rambla, asseguren que hi ha una assignatura pendent. El seu portaveu, Eduardo Elias, afirma que “de nit no s’ha notat absolutament cap canvi fet en res, i la regidora ho ha reconegut”.

Ara el districte treballa en una segona fase del pla, en la qual s’ampliaran les inspeccions a locals i comerços dels laterals del passeig. També es farà un cens dels veïns de la Rambla i s’està acabant de perfilar l’ordenació d’altres activitats, com la dels pintors i els floristes.