En concret, els concentrats reclamen que s’apliqui la llei aprovada pel Parlament el 2014 per garantir els drets del col·lectiu de gais, lesbianes i transsexuals (LGTBI) el 2014. Asseguren que la norma és “pionera al món” pel que fa a protocols i mesures, i per això reclamen que s’implementi de manera “total i immediata”. De fet, aquesta no és la primera vegada que el col·lectiu LGTBI es queixa que no s’està desplegant del tot.

Segons els convocants, l’any passat va haver-hi 115 denúncies per “LGTBIfòbia” al conjunt de Catalunya per qüestions relacionades, entre d’altres, amb agressions, vexacions o assetjament a les xarxes socials i a l’escola. D’entre totes les víctimes del col·lectiu, remarquen que un dels sectors més vulnerables són els menors transsexuals, que denuncien que sovint són víctimes d’agressions verbals i físiques. Per evitar-ho, reclamen un pla d’actuació ferm i contundent per treballar aquest problema a les aules. L’objectiu és que casos com el de l’Alan, que va acabar traient-se la vida, no es tornin a repetir.

Entre les organitzacions signants del manifest, més d’una seixantena, hi ha la Plataforma LGTBIcat, l’Observatori contra l’Homofòbia, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) o diversos partits polítics.