El primer avís als bombers s’ha produït a les 2.47 h. Sis dotacions s’hi han desplaçat, juntament amb una ambulància, que no ha hagut d’atendre ningú. Els Mossos han assumit la investigació del cas, sense que per ara hagin transcendit les causes de l’incendi múltiple que ha cremat del tot 17 vehicles i n’ha afectat 23 més.

El foc també ha arribat els murs exteriors que tanquen pel cantó esquerre el Parc Güell, tot i que els responsables del recinte asseguren que no hi ha hagut cap afectació important. Les flames han arribat a un transformador d’Endesa, per la qual cosa operaris de la companyia treballaven de bon matí per reparar la instal·lació.

Segons els Mossos d’Esquadra, l’origen del foc ha estat en un dels vehicles i després les flames s’han propagat cap a la resta. Els bombers que treballen a la zona han explicat a BTV que el fet que sigui un carrer amb pendent hauria facilitat les coses.

Alguns veïns de la zona han explicat a BTV que no és la primera vegada que passa una cosa així a la zona. N’hi ha, fins i tot, que confessen que no deixen el cotxe aparcat allà a la nit per evitar fets com el d’aquesta matinada.

Imatges: BTV

Imatge: Robin Domingo

Alguns veïns s’han despertat durant l’incendi i han pogut gravar-ne imatges amb el mòbil. En un dels vídeos, enregistrat per un bomber, es veu com les flames cremen en els cotxes d’un dels laterals de l’avinguda. En unes altres imatges, més llunyanes, s’hi observen les flamarades que emanen dels vehicles i s’hi senten les explosions provocades pel foc.