Encara no s’han estrenat, però els mòduls prefabricats per ampliar el casal de gent gran de Ciutat Meridiana ja han aixecat polseguera al barri. L’Ajuntament els ha instal·lat a tocar de l’edifici de l’antic Mercat de Núria, per poder descongestionar el casal actual, situat als baixos d’un edifici del carrer del Pedraforca. La solució de l’Ajuntament, però, ha topat amb les crítiques dels usuaris i també de l’AV Ciutat Meridiana.

Encartellen els mòduls per reclamar un espai “digne”

Els veïns han fet palès el seu desacord revestint en diverses ocasions les parets dels mòduls amb missatges de protesta. Als cartells demanen un equipament “digne” per a la gent gran per poder dur a terme les activitats. El casal actual no té prou espai i molts usuaris decideixen passar l’estona a la plaça més propera. Tenen clar que no estrenaran els mòduls perquè no els consideren “adients”.

Una estructura a tocar de l’antic mercat

L’Ajuntament va instal·lar l’estructura prefabricada fa uns mesos a tocar de l’antic mercat i l’ha condicionat per poder obrir-la en breu com a un espai d’ús comunitari, gestionat pel mateix casal de gent gran. “Hem fet una petita ampliació, molt petita, que permeti tenir un ús associat al casal de gent gran perquè s’hi puguin fer algunes activitats”, explica Xavier Marcé, regidor de Nou Barris.   

Per contra, l’AV Ciutat Meridiana defensa que la millor opció hauria estat condicionar el local de l’antic bar del mercat, que va quedar buit quan va tancar l’equipament. “No és un espai gaire gran, però si es condiciona i fas una petita ampliació seria un espai més humà, perquè aquests contenidors són freds a l’hivern i calorosos a l’estiu”, apunta Filiberto Bravo, de l’AV Ciutat Meridiana. Aquesta solució, però, suposava una major inversió i va quedar descartada.

Els equipaments, una assignatura pendent al barri

Segons l’associació de veïns, el casal d’avis és només una de les peces pendents de resoldre al barri en clau d’equipaments. Molt a prop, el local de l’AV Ciutat Meridiana ja fa més de 20 anys que espera dins de barracons una ubicació definitiva. Des de l’Ajuntament s’assumeix que el barri té “problemes d’equipaments” i que molts han quedat pendents de definir dins una segona fase de la reforma de l’antic camp de futbol del barri, reconvertit en el Parc de l’Aqüeducte.