El pati cobert de Can Saladrigas ha quedat petit per acollir els veïns que s'han apropat a l'assemblea convocada per l'associació Fem Rambla. El tema a tractar, les terrasses de la rambla del Poblenou, genera moltes discrepàncies entre els veïns. Creuen, a més, que el soroll perjudica especialment els pisos més baixos. Però l'Associació d'Hostaleria de la Rambla del Poblenou, que també ha participat en la trobada, explica que ja van reduir l'horari de les terrasses fa un any, i els preocupen aquestes noves reivindicacions. Al llarg de la Rambla del Poblenou hi ha un total de 53 terrasses de diferents establiments, una xifra que no augmentarà perquè hi ha una suspensió de llicències. S'allargarà fins al setembre, i aleshores, totes dues part haurien de tenir consensuat un model en què convisquin tots plegats.

L’arribada de l’estiu i, per tant, l’increment d’afluència de turistes a la rambla del Poblenou ha despertat de nou la preocupació dels veïns. Aquest dijous han celebrat una assemblea per assenyalar les molèsties que causen les terrasses, especialment de cara als pròxims mesos.

La plataforma Fem Rambla apunta que darrerament s’han obert nous establiments de restauració tant al passeig com als carrers pròxims. A més, denuncien les molèsties que causen als veïns pel soroll, que en alguns casos s’incompleixen els horaris i que “l’ocupació de l’espai públic és abusiva”.

Des de l’Associació d’Hostaleria de la Rambla del Poblenou, defensen que ja van escurçar l’horari de les terrasses l’any passat i que tornar-ho a fer comportaria perdre clients en hores de màxima afluència.

Actualment, hi ha 53 terrasses a la rambla. De moment, no es poden atorgar noves llicències perquè aquest passeig està afectat per una suspensió de llicències d’activitat pública, que també afecta el barri del Poble-sec.