FABIÁN MARTÍN, Pizzeria Fabián "No solo hay tapas en Barcelona ni paella, que también hay pizzas." JOAN BAGUR, Restaurant Oaxaca "Sortir al carrer per estar molt en contacte amb la gent per si volen conèixer i veure com es fa nosaltres amb molt de gust els ho explicarem." CARLES GAIG, Restaurant Gaig "La proposta que farem és uns calamarsets en xarxa estofadets, amb ceba de Figueres i quatre cigrons."

Des que la fira ha obert s’ha format una llarga cua per comprar els tiquets i enguany s’ha ampliat l’oferta de beguda i postres. Les parades, organitzades segons la cuina (d’autor, tradicional, del món i pastisseries) ofereixen diversitat de plats: des de cebiche peruà del restaurant Tanta o raviolis cremós de ceps amb salsa de foie del restaurant Loidi fins a un entrepà de pollastre de pagès a la catalana de Sergi de Meià; no hi falten tampoc les típiques tapes com les patates braves, les croquetes o els tacos.

A més, durant els quatre dies s’han organitzat actuacions musicals en directe i tallers amb conferències i demostracions culinàries en directe al centre d’Arts Santa Mònica. S’hi pot aprendre a maridar la cervesa amb les hamburgueses, fer una introducció a un tast de cafès o conèixer diferents receptes per cuinar el porc.

Tot i que les estàtues del passeig van refusar treballar durant els dies del Tast a la Rambla, durant la jornada inaugural se n’han pogut veure algunes als laterals en senyal de protesta. Els artistes critiquen que no poden fer la seva feina durant la fira gastronòmica i demanen, per enèsima vegada, poder-se traslladar a la part superior del passeig.