Veïns i comerciants

dels entorns del Mercat de Santa Caterina es queixen de pudor i presència de mosquits i rosegadors a la zona. Ho atribueixen a la central de la xarxa de recollida pneumàtica d’escombraries del barri, situada sota el mercat. L’Ajuntament nega que l’equipament provoqui pudor, però els veïns han iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar mesures urgents.

La xarxa de recollida pneumàtica dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera es va posar en funcionament el desembre del 2005. La central, situada sota el Mercat de Santa Caterina, va recollir l’any passat 2.100 tones d’escombraries, el 40 % de la qual era orgànica i la resta, residus. La xarxa dona servei a unes 12.000 persones.

Queixes per pudor

Alguns veïns i comerciants de la zona, però, no estan satisfets amb aquest equipament. Han engegat una campanya de recollida de signatures a través de Change.org en què demanen mesures urgents a l’Ajuntament per posar fi a la ferum que, asseguren, prové d’aquesta instal·lació. També atribueixen a l’equipament la presència de rosegadors i altres insectes.

El president de l’Associació de Veïns i Comerciants dels Voltants de Santa Caterina, Diego Martone, afirma que “aquí dins hi ha un cúmul de líquid d’escombraries en putrefacció” i considera que, tot i que els contenidors tenen tancament estancs, “aquí passa com en un domicili particular. Si no rentes el cubell d’escombraries, tot i que estigui tancat, desprendrà pudor”.

L’Ajuntament nega que la central generi pudor

L’Ajuntament nega que l’equipament generi mala olor. Jordi Vericat, del Servei de Neteja i Residus, afirma que la pudor “no prové d’aquest sistema” perquè “totes les instal·lacions són en uns contenidors, amb unes canonades hermèticament tancades i amb una periodicitat molt alta de recollida. Realment cada dia o cada dos dies es recullen”.

Segons explica Josep Maria Rius, del Servei de Neteja i Residus de l’Ajuntament, les bústies on els veïns dipositen les escombraries es recullen “amb un sistema de programació automàtic” i “venen a parar a la central, on es dipositen ens uns contenidors hermètics que després es transporten a uns centres de tractament autoritzat”.

Campanya per reclamar solucions

Les explicacions municipals

, però, no convencen veïns i comerciants, que mantenen la mobilització per reclamar mesures urgents que posin fi a una situació que titllen d’insostenible.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a