JOSEFINA PUJOL, CCOO "Ens han de demostrar la voluntat de que aquestes propostes que han posat damunt la taula tenen possibilitat de rebaixar-se i millorar-se." XAVIER CASAS, UGT "Sembla que vulguin anar al dictat , 19 punts tenen i sense cap mena de marge ni res, això no és negociar. Molt haurà de canviar l'actitut del govern i haurà de demostrar realment que té una voluntat negociadora per poder arribar a qualsevol avanç."

Els representants dels treballadors han demanat a la Generalitat que retiri de la taula de negociació les dues propostes més polèmiques:  la rebaixa salarial del sou dels funcionaris que podria arribar a un 10% i la seva proposta d’acomiadar els interins. Els representants de la Generalitat s’han negat a acceptar els dos punts i la reunió ha acabat de nou sense acord. Les dues parts s’han emplaçat a seguir negociant de cara al proper dimecres.

Quatre trobades sense acord

La mesa de negociació es van trencar divendres passat, després que els representants de la Generalitat es van aixecar de la taula amb l’argument que les trobades eren incompatibles amb les protestes de funcionaris de presons que s’estaven produint al mateix temps davant de la Model. Els funcionaris de presons van impedir l’entrada dels treballadors del torn següent a l’edifici i la protesta va acabar amb les càrregues dels Mossos d’Esquadra contra els concentrats.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va assegurar divendres passat que afrontava la tercera jornada de negociacions amb la voluntat d’arribar a un acord i preservar el màxim nombre de llocs de treball, tot i que no va voler posar  xifra a la reducció de personal.

Els treballadors públics de la Generalitat ja han anunciat que el proper 14 de desembre es concentraran per protestar contra les retallades plantejades per l’Administració.