Un total de 32.160 estudiants de tot Catalunya es juguen el futur professional a la selectivitat, que arrenca aquest dimarts i acabarà dijous. Del total d’alumnes matriculats enguany, 25.907 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat enguany el batxillerat, 2.329 són estudiants amb matrícula lliure -procedents de batxillerat d’altres anys amb PAU o sense- i 3.086 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Les proves es divideixen en dues fases. En la primera, obligatòria per a tothom, els alumnes hauran de demostrar els coneixements adquirits en llengua i literatura catalanes, llengua i literatura castellanes, llengua estrangera, història o història de la filosofia, a més d’una assignatura de modalitat. En la segona fase, que és voluntària, tant els estudiants que arriben de batxillerat com els de cicles formatius de grau superior es poden examinar de fins a tres matèries específiques. Els qui obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que val un 60%) i la qualificació que obtinguin a les PAU (40%) podran accedir a la universitat.

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 26 de juny per Internet. Per primera vegada, en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació.