LUCÍA DELGADO, membre de la PAH "Sobretot el bloc des d'un punt de vista elèctric i de fontaneria té mancances de piques, lavabos, aixetes. El bloc no està malament però falta aquest material, que és molt necessari per poder fer una vida digna."

L’edifici, que va ser ocupat el mes de febrer, pertany a la Sareb i la promotora que el va edificar l’any 2007. No se’n va vendre ni llogar cap pis. Com que la finca sempre ha estat buida, hi falten elements tan essencials com ara el mobiliari, les aixetes o les piques i les cuines. De moment, les famílies allotjades tenen tot el necessari només en un pis comunitari, però amb la iniciativa d’avui esperen recollir material i fons per poder condicionar mínimament la resta. És la primera vegada que la PAH ha portat a terme una acció d’aquest tipus per millorar les condicions d’un edifici ocupat.

Durant el matí s’han intercanviat productes de segona mà. També s’ha fet un esmorzar popular i una paella per al veïnat al migdia. El mercat s’ha organitzat conjuntament amb la Xarxa de Suport del barri de Sants, que ha col·laborat amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Amb la iniciativa es vol, a banda de dignificar els pisos en què viuen els ocupants, donar-se conèixer al barri, on encara hi ha veïns que no saben que la PAH hi té un bloc ocupat. Es vol explicar així a les persones que viuen a Hostafrancs i la Bordeta en què consisteix una ocupació de la plataforma, i també demanar ajuda en forma d’hores, perquè si finalment aconsegueixen les piques i el cablejat que necessiten, també caldran especialistes en electricitat i fontaneria que hi dediquin hores de forma desinteressada.