El mes de gener i febrer vam tenir temperatures normals per a l’època, segons les dades de l’Observatori Fabra. Però han estat els dos únics mesos de 2015 que s’han comportat d’aquesta manera.

La temperatura mitjana de març va ser de 12ºC, que és la que correspondria a l’abril climàtic. Durant el mes d’abril va ser de 14,8ºC (gairebé calcada a la d’un maig normal), i al maig la temperatura mitjana va ser de 19,1ºC, l’equivalent a la d’un juny normal.

Aquesta tendència s’ha mantingut els primers dies de juny, que també han estat més calorosos del que és normal, amb 23ºC de mitjana, que correspondrien a les temperatures d’un juliol normal.

El registre de pluja mitjana, a aquesta època de l’any, indiquen que s’haurien d’haver registrat 253 l/m2, enlloc dels 138,5 l/m2. De fet, només el mes de maig va caure la pluja esperada, la resta de mesos les precipitacions van ser molt inferiors a les normals.

Els models meteorològics apunten que la primavera que no hem tingut arribarà aquesta setmana. Les temperatures es normalitzaran per a l’època de l’any en què ens trobem, amb màximes de 26ºC i mínimes de 17ºC. Aquest diumenge passat, per exemple, vam tenir una temperatura màxima de 28,7ºC i una mínima de 20,1.

El més remarcable, però, serà l’arribada de pluges, especialment durant dimecres i divendres.