Segons han informat fonts del ministeri públic, els menors detinguts estan prestant declaració i en les pròximes hores el jutge decidirà si adopta mesures cautelars, encara que la fiscalia ja ha anunciat que sol·licitarà per a ells internament o llibertat vigilada. La policia catalana va detenir inicialment quatre menors d’edat per l’agressió, ocorreguda al carrer de Lisboa, on la víctima passava la nit, però després va arrestar dos adolescents més que presumptament estan també relacionats amb l’atac.

La policia catalana va acusar en principi els menors d’una falta de lesions, donada la poca gravetat de les ferides provocades al captaire, que va patir uns talls a la cara. No obstant això, després d’examinar els atestats policials, la fiscalia ha resolt que demanarà la imputació dels detinguts pels delictes contra la integritat moral i lesions i investigarà el mòbil amb el qual van actuar per comprovar si podria tractar-se d’un cas de l’anomenada aporofòbia o odi al pobre.

Els detinguts estan prestant declaració al llarg del dia d’avui, però s’està en espera dels informes psicosocials que han d’emetre sobre ells els equips tècnics, tal com estableix la legislació de menors, abans de decidir si se’ls imposen mesures cautelars.

La persona sense sostre va ser agredida amb ampolles de vidre i els suposats autors dels fets ho van gravar en vídeo. Va ser un veí el qui va alertar la policia. L’home va ser atès pels serveis mèdics per talls a la cara i contusions.