No ha estat una tasca fàcil. 96 preguntes distribuïdes en 13 temàtiques diferents, entre les quals hi ha seguretat, comerç o vialitat. Per aquest motiu, molts veïns de la Rambla que han volgut votar han optat per endur-se la feina a casa. L'esforç, però, s'ho val. FRANCESC RIOS, veí de la Rambla: Hi ha massa interessos i les mamelles de la rambla ja no donen per a més aquí l'estan munyint extremadament tots." ARDUINO VANNUCCHI, veí: "Si estiguéssim en vigília de votacions segur, com no ho estem espero que també." Segons els organitzadors, el verb que més es repeteix a les propostes presentades és, 'recuperar'. El Merced, veí de la Rambla de tota la vida, va presentar una proposta que ha quedat recollida en la votació d'avui. La seva petició, recuperar els bancs de la Rambla. MARC BERMEJO: "Malgrat que tothom pot votar, no tots els vots tenen la mateixa importància. Hi ha fins a quatre zones diferents de vot. La més important, la d'aquí, la dels veïns de la Rambla i els carrers de darrere. Aquests tenen un pes d'un 51% dins del total de la votació." EDUARD ELÍAS, Assemblea Veïnal per a una Rambla Democràtica: "La segona zona son els veïns de la resta del Gòtic i el Raval que pesa un 30%, la tercera zona que son la resta de Barcelona que pesa un 16% i els turistes finalment és un 3% que falta." Després de les votacions, que finalitzaran demà, les propostes més votades es presentaran al Pla d'Acció Municipal i el Pla Cor del districte. Aquest últim, el responsable de decidir el futur de la Rambla.

El 23 de març va acabar el període de presentació de propostes sobre el futur de la Rambla, amb un resultat de 184 propostes de la Rambla i 36 d’extensió. Sobre aquestes propostes, la Comissió d’Avaluació ha fet un treball en dos passos: primer, desglossar en qüestions elementals les propostes que feien més d’una petició, donant lloc a més de 330 qüestions. Després, es va procedir a unificar en una sola pregunta a plantejar al votant les qüestions coincidents. Per tal de facilitar el vot, també es va fer una classificació de les preguntes per temes.

Els votants s’han pogut pronunciar sobre 96 preguntes de la Rambla, més les 36 d’extensió, que quasi no han necessitat retoc, classificades en paperetes temàtiques amb un màxim de deu o dotze preguntes. Una vegada es coneguin totes les propostes votades, en les pròximes setmanes l’assemblea realitzarà una valoració d’aquelles que hagin tingut més suport per traslladar la proposta a la regidoria.