La protesta ha començat a les 20 h a la plaça de la Constitució i tot seguit s’ha dirigit fins a la seu del districte de Sants-Montjuïc. Molts veïns han sortit als balcons a aplaudir els manifestants i hi ha hagut també cassolada en suport als desallotjats. La parada de metro de Sants ha quedat fora de servei a petició dels Mossos i s’ha tallat i acordonat alguns carrers, donant la sensació de barri blindat.

Després, quan la marxa ha arribat a la zona de Can Vies, un grup reduït de 50 persones encaputxades han llençat pedres a l’excavadora que havia estat operant a l’enderroc de l’edifici, han intentat cremar-la i han tirat a terra tres contenidors. Segons els Mossos d’Esquadra, els manifestants han tingut una actitud “hostil i bel·ligerant” al llarg de tot el recorregut. Inicialment, la policia els ha dispersat i hi ha hagut càrregues aïllades. Una actuació que ha provocat diversos ferits, que han hagut ser atesos pels serveis mèdics. Un noi fins i tot ha patit una lesió important a l’orella.


Els Mossos han aconseguit dissoldre el grup violent, però després s’ha reagrupat de nou i alguns manifestants han aconseguit el seu propòsit: incendiar l’excavadora.

Cap a dos quarts d’11, part dels aldarulls s’han traslladat fins al carrer de Sants i també a altres zones de la ciutat. A través de les xarxes socials, s’ha convocat una concentració de suport a Can Vies a la plaça de la Vila de Gràcia. Alguns participants han aixecat barricades i han ocasionat destrosses en seus de partits polítics -com la de CiU al carrer de Còrsega-, sucursals bancàries i alguns comerços del barri. Altres fets més esporàdics han tingut lloc a Sant Andreu i el Poblenou, on han cremat alguns contenidors. Un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat la ciutat per controlar des de l’aire tot el que passava.

Sis detinguts

Durant els incidents, s’ha detingut sis persones d’entre 17 i 47 anys, tots ells sense antecedents, que han estat imputats per delictes de desordre públic, atemptat als agents de l’autoritat i danys. El jutjat de guàrdia els ha pres declaració han quedat en llibertat provisional aquest dimecres, a l’espera de la citació del jutge. Vuit agents dels Mossos d’Esquadra han rebut contusions lleus.