Tot s'ha accelerat amb l'arribada d'aquesta màquina excavadora, ben protegida per escorta policial. Un cop a lloc, en poc més de dues hores ha tirat a terra bona part de Can Vies. "Cap a quarts de quatre de la tarda, coincidint amb l'arribada de l'excavadora, un grup d'una cinquantena de persones s'han concentrat per mostrar suport a Can Vies. La Guàrdia Urbana ha establert un cordó policial." Al matí, en canvi, curiosos i membres del col·lectiu que fins ara ocupava l'edifici s'han pogut acostar a tocar de l'entrada. També veïns, els que hi viuen més a prop, que, en alguns casos, s'han alegrat de l'inici de l'enderrocament. CARME BLANCH "Els veïns estem contents, perquè estem tips de passar-nos els caps de setmana sense poder dormir. Fins a les 6 del matí la música ben alta, aixecar-te al matí amb un munt de vomitades, pipís i altres coses, vidres trencats". Precisament avui, en una entrevista al BTVNotícies matí, el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha remarcat els problemes de convivència, que assegura, generava Can Vies. Martí s'ha mostrat disposat a dialogar amb les entitats i trobar espais al barri perquè puguin desenvolupar les seves activitats. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuic "L'edifici de Can Vies és un símbol, però el que és més important són les persones i les entitats. Que puguin continuar fent les seves tasques i activitats, però en un entorn normalitzat on no hi hagi tampoc problemes amb els veïns". El col·lectiu de Can Vies, però, rebutja aquesta opció, perquè assegura que l'Ajuntament mai no ha estat disposat al diàleg. PAU GUERRA, membre de Can Vies "El districte ha estat sempre incapaç de resoldre necessitats d'espais del jovent del barri, ha estat incapaç de fer possible anar més enllà en la gestió pròpia i l'única manera com ho hem aconseguit fer ha estat ocupant espais, creant nosaltres mateixos aquests espais i aquesta és la via que seguirem". Tot i que TMB es nega a informar sobre el calendari, els treballadors de l'obra asseguren que l'enderrocament podria durar entre 7 i 10 dies.

L’enderroc de Can Vies s’efectuarà sense maquinària per evitar malmetre l’edifici adjacent. Un dels operaris ha explicat que hauran de començar les obres “sense treure la brossa” perquè trigarien “massa”, i caldrà separar els residus una vegada enllestida l’operació. Can Vies es troba al mig d’una corba descendent amb poc espai a les voreres, fet que també complicarà la retirada de la runa.

Paral·lelament, els treballadors del servei de neteja de l’Ajuntament han netejat les pintades que acusaven el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, de voler “posar fi a 17 anys d’autogestió”.

Alguns dels veïns que passaven pel número 40 del carrer dels Jocs Florals i durant el matí han aprofitat per fotografiar Can Vies amb el mòbil. És el cas del Josep, el propietari d’una perruqueria propera, que afirma que l’edifici “és un emblema del barri i hauria de quedar en peu”. Explica que no li sembla bé el desallotjament, però critica que “els okupes a la mínima busquen brega, i això tampoc no és correcte”, en referència als aldarulls produïts al barri de Sants dilluns al vespre.

El Joaquim, un veí de Sants que es dirigia al col·legi que els Maristes tenen a pocs metres, expressa que no en sabia gaire, de les activitats que es feien al centre, però qualifica de “vergonya” els fets viscuts anit. La Remei, en canvi, explica que a Can Vies “s’hi feien moltes activitats culturals”, tot i que no hi havia participat mai en considerar que ja no “li toca” per l’edat que té. “No escoltem prou els joves. Tenen iniciatives molt valuoses que caldria tenir més en compte”.