La marxa en suport al centre social autogestionat Can Vies ha acabat amb aldarulls. Un cop ha finalitzat la manifestació, en què han participat unes 500 persones, un grup reduït d’encaputxats han llençat ampolles als periodistes, ha cremat una unitat mòbil de TV3 i ha tirat contenidors a terra. La policia catalana ha fet dues detencions.

Els incidents han tingut lloc entre la plaça de Sants i el carrer de Sants poc abans de les 21 h, un cop els organitzadors han desconvocat la marxa. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, al punt de les 21.30 h encara hi havia diversos punts de conflicte al barri i el dispositiu de la policia catalana continuava en marxa. De fet, diversos agents d’aquest cos van carregar contra persones que anaven encaputxades i que presumptament havien participat en els aldarulls. Dues persones han estat arrestades i se n’ha identificat una desena més.

Els periodistes que cobrien la informació van ser víctimes d’atacs verbals (gent cridava: ‘la premsa apunta, la poli dispara’) i físics (se’ls va llançar ampolles). L’acció més greu va ser la crema d’una unitat mòbil de Tv3, que va obligar els Bombers a acudir-hi per apagar l’incendi, molt aparatós. També es va calar foc a contenidors, es va malmetre mobiliari urbà i va haver-hi corredisses pels carrers estrets del barri. A les 22 h, el carrer de Sants continuava tallat al trànsit i la presència de furgones dels Mossos encara seguia sent molt nombrosa.

Per aquest dimarts s’ha anunciat la convocatòria, a les 11.30 h, d’una concentració de suport als detinguts davant de la comissaria de les Corts.