Un centenar de treballadors dels centres de Serveis Socials de Barcelona s’han concentrat aquest dilluns al matí per protestar contra les agressions i ocupacions que asseguren que hi ha darrerament. La protesta s’ha fet davant del Centre de Serveis Socials del Raval, al carrer del Carme, perquè justament dijous passat un grup d’activistes van intentar accedir a l’equipament per protestar contra la violència policial als desnonaments. En aquesta protesta, a més, el Sindicat de Barri del Poble Sec va denunciar que el vigilant de seguretat del centre va ruixar els manifestants amb gas pebre.

Moment de la protesta dels treballadors dels serveis socials municipals

Vaga el 28 de maig

Amb la protesta d’aquest dilluns, els treballadors dels centres socials han volgut donar suport a les companyes del Raval. Denuncien que no són fets aïllats i que, darrerament, són víctimes del malestar de la ciutadania pels problemes amb l’habitatge. També demanen no haver d’acompanyar les comitives judicials en els desnonaments i reclamen a l’Ajuntament que pressioni per aconseguir-ho. Per tot plegat, els treballadors de l’equipament del Raval han anunciat que faran vaga el 28 de maig i animen la resta de centres de la ciutat perquè s’hi sumin.

L’Ajuntament de Barcelona demana que no s’assenyali els treballadors socials com a responsables de la crisi de l’habitatge a Barcelona, com es va dir durant la protesta contra els desnonaments del Raval. El consistori també s’ha compromès a revisar la ruixada amb gas pebre de dijous passat.