"No ho posis a sota de les línies elèctriques, a sota els arbres no ho posis a sobre, que et dic jo". Normes que apel•len al sentit comú per saber on fer i on no fer una foguera durant la revetlla. Els qui escolten la xerrada són alumnes de tercer d'ESO. Tenen 15 anys i la majoria tiren petards la nit de Sant Joan. A partir d'avui potser ho faran amb més consciència dels riscos. "Això dels metres m'ha sorprès. No és una cosa que compleixi gaire jo.Intentaré buscar un espai on no hi hagi gent per tirar petards." "La Creu Roja tot això que ens han dit de les ferides que hi pot haver m'ha fet agafar més consciència." Vigilarem però igualment jo crec que seguirem tirant petards." Acompanyats d'un dels membres de la colla dels Diables del Clot han pogut posar en pràctica el que havien après a la xerrada. És una iniciativa de Protecció Civil de la Generalitat per difondre comportaments i consells que evitin situacions de risc. En una ciutat com Barcelona, que té a tocar la serralada de Collserola, la consigna més important sempre és la mateixa XESCA BAROC responsable de Protecció Civil "A portes d'estiu que ja ha començat la calor no tirar mai petards ni material pirotècnic a menys de 500 metres del bosc." L'encesa de bengales inofensives, això sí, mantenint la separació de seguretat, ha posat punt final a la sessió.

Les xerrades s’han organitzat amb la presència d’un membre de Protecció Civil, que explica la campanya de prevenció; un membre d’alguna colla de diables, que fa una demostració de com s’ha de manipular la pirotècnia, i un de la Creu Roja, que ensenya com s’han de fer els primers auxilis en cas d’accident. A més, s’han fet arribar cartells amb consells sobre la manipulació de petards als ajuntaments i consells comarcals.

Tot i que les xerrades s’han programat per alumnes de diferents edats, Protecció Civil centra l’atenció en els de secundària, perquè són els que tenen més contacte amb els petards i demana que es respecti les franges d’edat per a les quals estan classificats els petards.

Xesca Baró ha insistit en les mesures que s’han de prendre per tal de prevenir accidents, com no dur els petards a la butxaca o la motxilla, fer servir metxa per encendre’ls, o detonar-los en llocs segurs. Baró ha recordat que cal retirar la roba estesa i tancar les finestres durant la revetlla per evitar accidents amb espurnes i coets.