PERE GARCIA, vicepresident primer de Política i Comunicació de la FAGIC "Els gitanos no tenim poder polític, i parlo concretament de la comunitat gitana, no tenim poder social, som molts però no ens entenem gaire bé a l'hora de manifestar-nos i denunciar col·lectivament, i no tenim poder econòmic. Si apleguem tot això i ho unim al fet que no denunciem, no ens manifestem i el vot no és visible, ningú sap quan vaig a votar si sóc gitano o no ho sóc, i a més alguns mitjans de comunicació, no aquest, donen una imatge totalment estereotipada dels gitanos per desconeixement, vol dir que els gitanos som invisibles i que la imatge del gitano la construeixen uns altres." "Es confon la cultura gitana, el poble gitano, amb la cultura de la marginalitat. I també s'associa molt, i també hi ha ara un programa de televisió que és de Telecinco que és 'Anclados', que estereotipa totalment aquesta imatge de robar, enganyar... Una sèrie de qüestions d'estereotips. La RAE diu que els gitanos som 'trapaceros'. Jo no ho sóc, un 'trapacero', ostres!"

Tot i que ha definit Barcelona com una ciutat model pel que fa a interculturalitat i convivència, Pere Garcia ha reconegut que es continuen produint situacions discriminatòries cap a la comunitat gitana, sobretot a la perifèria de la ciutat.

El vicepresident primer de Política i Comunicació de la FAGIC ha criticat el paper d’alguns mitjans de comunicació a l’hora de representar el col·lectiu gitano lligant-lo a pràctiques com el robatori o l’estafa. En aquest sentit, Pere Garcia s’ha sumat a les crítiques que acusen el programa ‘Anclados’ de Telecinco d’estereotipar la comunitat, i ha recordat que el diccionari de la RAE atribueix connotacions negatives a la paraula “gitano“.