Silenci i concentració. Feia més de 10 anys que aquesta imatge no es produïa a principis de setembre. Són estudiants d'ESO i aquest matí s'han examinat de les assignatures que van suspendre el curs passat. Han tingut tot un estiu per estudiar i avui ha arribat l'hora de la veritat. KAREN ORBEGOSO, estudiant de 4t d'ESO "He estudiat i he llegit els llibres i ara he estat repassant per l'examen que faré ara. Estic una mica nervisoa." A Catalunya s'han examinat poc més de 100MIL alumnes de l'educació secundària obligatòria i de primer de batxillerat. Això representa un 35% dels estudiants, un percentatge elevat que la conselleria d'Ensenyament vol redreçar endarrerint tots els exàmens de recuperació al setembre. Els instituts veuen pros i contres a la nova mesura. NÚRIA BOU, directora IES Valldemossa "Per als alumnes pot ser una bona oportunitat per recuperar la matèria que tenen suspesa, a més, durant l'estiu han estat fent molts treballs que els hem encarregat. Però a l'hora d'organitzar el curs següent tenim pocs dies fins el dia que comença el curs." Una part de la comunitat educativa considera que la mesura pot fer augmentar les desigualtats entre les famílies que poden pagar un reforç a l'estiu i les que no. Per als professors, però, la clau per reduir el fracàs escolar és que els alumnes tinguin el suport dels pares. MARIONA LUDEVID, professora d'anglès IES Valldemossa "Durant el curs els alumnes que tenen uns pares al darrere i que estan per ells, els fan treballar, s'interessin pel seu aprenentatge. Es parla molts de diners, però és molt més important que els alumnes tinguin un suport darrere." Aquest matí els alumnes han fet les proves de llengua, ciències naturals i tecnologia. Els exàmens s'allargaran fins demà i el dia 7, divendres, ja tindran els resultats. Els alumnes amb més de dues assignatures suspeses hauran de repetir curs.

Els estudiants han continuat amb els exàmens de llengua catalana i literatura, disseny, matemàtiques aplicades a les ciències socials, ciències de la Terra i dibuix tècnic. Les PAU s’allargaran fins dijous. 48 dels estudiants que s’han presentat a les proves ho han fet per optar a pujar nota.

L’inici de la Selectivitat ha coincidit amb els exàmens de recuperació dels estudiants d’ESO, que aquest matí han fet la prova de les assignatures que van suspendre el curs passat. Els alumnes amb més de dues assignatures suspeses hauran de repetir curs.

A Catalunya s’han examinat al voltant de 100.000 alumnes d’educació secundària obligatòria i primer de batxillerat, fet que significa un 35% dels estudiants, un percentatge elevat que Ensenyament vol redreçar endarrerint tots els exàmens de recuperació al setembre. Per als professors, però, la clau per reduir el fracàs escolar és que els alumnes tinguin el suport dels pares.