El dia 31 d’agost agents de la Guàrdia Civil de l’aeroport del Prat van intervenir 190.725 euros a un ciutadà de 34 anys, veí de Santa Coloma de Gramenet i d’origen marroquí. L’home ha estat denunciat per una presumpta infracció administrativa a la Llei de prevenció del blanqueig de capitals.

L’home volia sortir d’Espanya en un vol amb destinació a Tànger (el Marroc) quan els agents de la Guàrdia Civil encarregats del control de passatgers i equipatges als filtres de seguretat de l’aeroport, a instàncies dels vigilants de seguretat que treballen en aquests punts, van escorcollar l’home i van descobrir que estava ocultant 190.725 euros enganxats al cos sota la roba. L’home en cap moment no va presentar els diners a les oficines de duanes ni els punts habilitats.

Dos milions d’euros intervinguts el 2012

En el que va d’any la Guàrdia Civil ha realitzat un total de 93 intervencions en el control de canvis de l’aeroport, fet que ha suposat el decomís de 2.015.262 euros. Tots aquests diners no havien estat declarats anteriorment . Durant l’any 2011 es van comissar 4.588.755 euros a 205 passatgers pel mateix procediment.