El 25 de juliol de 2011 un matrimoni i els seus tres fills van ser desallotjats del pis on vivien, al carrer d’Andrade. L’operació policial va estar envoltada de moments de tensió, i fins i tot de violència, entre els Mossos d’Esquadra i els activistes que volien impedir el desnonament. Poc després la fiscalia va denunciar la parella i tres veïns que es van oposar a l’acció policial, i aquesta setmana se sabrà finalment quina és la sentència del tribunal.

A mitjan novembre d’aquest any la Generalitat va demanar penes de dos anys i tres mesos de presó per al matrimoni desallotjat i de fins a cinc anys i tres mesos per als tres activistes que van intentar ajudar la família. Els serveis jurídics de la conselleria d’Interior els acusen d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat i de desordre públic, respectivament, unes penes que la fiscalia creu excessives. Considera que la parella només va cometre una falta i que hauria de pagar una multa de 240 euros. Per als altres acusats demana penes de dos anys, que no s’haurien de complir perquè no tenen antecedents penals. El govern municipal també veu les acusacions de la Generalitat desproporcionades i ha anunciat que buscarà el suport de tots els grups de l’Ajuntament per mostrar-hi el seu desacord.

La manifestació

Veïns i entitats han volgut donar suport als imputats i aquest dilluns s’han reunit davant del pis on havien viscut la Verónica i l’Eliseo amb els seus fills, al carrer d’Andrade. En total, gairebé tres centenars de persones han acompanyat pels carrers del Clot la parella, que s’ha mostrat molt agraïda amb els assistents. També han lamentat la situació que està vivint la seva família i la dels altres tres imputats, que, segons el matrimoni, “només ens han ajudat a seguir endavant”.

També hi ha convocades dues concentracions més per als dies del judici al Palau de Justícia, aquest dimecres i dijous a les 9.30 h.