ESTEBAN YANISCHEVSKY, Tras la Manta "Decidimos realizar una acción contundente porque precisamos mostrar que no nos conforman con decisiones o soluciones cosméticas." ENRIQUE MOSQUERA, plataforma Papeles Sin Contrato "Si las personas que ya estan aquí las condenan al trabajo il·legal, a la explotación... Si esa es la política que tienen con los que ya estan aquí, qué política esperan que van a tener con los que van a venir o quieren venir? ¿Cabría esperar otra? Yo creo que no."

A les 18 h de divendres, unes 300 persones es concentraran a la rambla del Raval per reclamar que s’obrin les fronteres als refugiats. Tot seguit, es desplaçaran a una localització que no han volgut concretar i es tancaran per protestar contra aquesta situació. Segons les entitats que hi participen, entre les quals hi ha membres de Tanquem els CIE, Tras la Manta o Papers sense Contracte, la tancada s’allargarà el temps que vulguin els mateixos activistes i no descarten que sigui més d’un dia.

L’acció forma part de la campanya Casa Nostra Casa Vostra que va arrencar dissabte amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans. En l’acte de presentació de la tancada han intervingut membres de Tanquem els CIEs, Tras la Manta, Papeles Para Todos, Paples Sin Contrato, Mujeres pa’lante i Las Libélulas (Centre Bolivariano Catalán). Tots participaran a la tancada, a la qual s’hi sumaran altres entitats.

Amb l’acollida de refugiats com a clam principal, els participants també volen visibilitzar la situació de la majoria d’immigrants que viuen al nostre país des de fa temps. Denuncien les dificultats burocràtiques per aconseguir la nacionalitat o els papers de residència. També la persecució policial i posen com a exemple els centres d’internaments d’estrangers (CIE). Per tot plegat, es mostren escèptics amb la política d’estrangeria que s’aplica al nostre país i consideren que cal fer canvis si es vol garantir un asil als refugiats digne.