L’ICS va impulsar, ara fa un any, un grup de suport al deslletament respectuós al CAP Manso, que aviat es va ampliar al CAP Numància. Són projectes pioners a Catalunya i estan coordinats per una llevadora i facilitadora de grups d’alletament. Ofereixen a les famílies amb lactants de més de sis mesos d’edat un espai de trobada per compartir les emocions i els dubtes que desperta aquesta etapa.

Afrontar el deslletament

Des del gener del 2019, el grup del CAP Manso  es troba un dia al mes per preparar el deslletament dels infants, que tenen al voltant d’un any. Tracten de com evoluciona la lactància, i altres temes com la reincorporació de la mare al lloc de treball. La majoria de famílies tenen dubtes de quan i com començar el deslletament perquè no sigui traumàtic ni per a les mares ni per als infants. “La veritat és que l’experiència ha sigut molt positiva, hem pogut tractar ja temes una mica diferents”, diu Alba Arboix, una de les participants.

Compartir l’experiència

Poder-ne parlar amb professionals i amb altres mares dona confiança a les participants, perquè comparteixen les dificultats o els dubtes davant una situació sobre la qual no hi ha gaires referents. “És un espai obert perquè la gent es pugui expressar, pugui compartir allò que està vivint, quines dificultats té, dubtes”, explica Sònia Garcia, llevadora del CAP. Afegeix que un dels aspectes més positius és poder compartir la situació, cosa que alhora els permet descobrir que la saviesa també està en elles mateixes.