(ACN) El Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars primer a les terrasses i després a l’interior. Així ho ha dit el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, en una entrevista al 324 aquest diumenge, el dia abans que entri en vigor l’aixecament del confinament comarcal.

“És evident que quan comenci la restauració nocturna serà a l’exterior”, ha dit Sàmper, abans de matisar que el fet que estigui sobre la taula “no vol dir que s’hagi de complir” perquè dependrà de l’evolució del virus.

El conseller d’Interior ha afegit que si els locals comptessin amb sistemes de ventilacions forçades “que arribessin a un índex de renovació d’aire de 12 litres per persona i segon” els restaurants “podríem obrir ja”. Aquesta és una “opció a mitjà termini que ens hem de plantejar” tot i que “requereix inversions”, ha puntualitzat.

Es podria retardar el toc de queda

A més, el titular d’Interior ha obert la porta a “suavitzar” el confinament nocturn abans que s’acabi la vigència de l’estat d’alarma, el 9 de maig, ja que ara mateix la Generalitat ha optat per l’opció més restrictiva i “hi ha marge” per canviar-ho a les 23 h, per exemple.

Sàmper ha argumentat que el decret d’estat d’alarma “no obliga a arribar a la màxima extensió” i hi ha comunitats com Balears que ja ho han situat a les 23 h.

Treballen per fer una desescalada asimètrica

Sàmper també ha dit que el Govern treballa en una desescalada asimètrica que pot incloure mesures més dures per territoris com Lleida i més relaxades per regions com les Terres de l’Ebre.

Sàmper ha deixat clar que la situació actual “no té res a veure ni amb la primera, ni amb la segona, ni amb la tercera onada” i ha afegit que el “paradigma d’obrir i tancar” no hauria de repetir-se. Per tant, ha descartat tornar a escenaris restrictius molts servers a Ponent, on la situació epidemiològica “preocupa”. “No ens posem nerviosos. Encara que siguin mesures asimètriques, Lleida tampoc patirà el que ha patit fa uns mesos”, ha explicat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a