A Barcelona s’habilitarà un punt de donació especial a la Fundació Antoni Tàpies, que s’obrirà els dies 17 i 18 de gener de 10 h a 21 h. Durant la resta de la marató es podrà donar sang als hospitals Germans Trias i Pujol de Badalona, al Clínic, a Sant Pau i Vall d’Hebron. Avui, l’alcalde, Xavier Trias, ha fet una crida a participar-hi perquè, ha dit, es tracta d’un “gest voluntari, altruista i molt valuós perquè els hospitals necessiten reserves de sang cada dia”.

La marató vol ser una celebració popular per demostrar el compromís per les donacions. Diàriament es necessiten un miler d’unitats de sang per atendre les necessitats dels pacients. Una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió de sang i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida.

Durant aquests dies, la marató de donants de sang 2.0 té obert un compte a Twitter, #maratodonantsCAT, amb el qual es vol difondre de la iniciativa. L’objectiu, aconseguir 5.000 donacions i així, remuntar les reserves.