Aquesta imatge s'ha repetit en una vintena de locals, entre botigues, magatzems i tallers del Raval des de primera hora del matí. La Guàrdia Civil ha sorprès propietatris i treballadors quan es disposaven a obrir els seus negocis. MUKHTER UL-HUSSAN, propietari "Vine por la mañana cuando abro la tienda y me dijeron que todas las cosas se tenían que sacar. Esto no puede ser." La policia ha intervingut una gran quantitat d'electrodomèstics, sobretot neveres i rentadores, en una operació per un delicte ecològic. Segons fonts properes a la investigació, l'objectiu era desarticular una xarxa de botigues que recuperava electrodomèstics en mal estat, que contaminaven i que segons marca la llei no es poden tornar a vendre. Els propietaris reconeixen que no tenen factures dels aparells però que creuen que tot ho han fet segons la legalitat. NASEER AHMAD, propietari "Nosotros compramos en la chatarrería, en la calle, también por ejemplo cuando alguien quieres dejar un piso ellos nos llaman a nosotros." CHENAR GUL, treballador "Esta gente tiene permiso. Primero ellos pagan seguro, se sacan el permiso en el Ayuntamiento. Es una tienda legal." Des de l'inici de l'operatiu, aquí al Raval, cap a les 10 del matí, la Guàrdia Civil ha intervingut centenars d'electrodomèstics de grans dimensions. Us ho ha explicat des del carrer de Sant Antoni Abad, Eduard Colldecarrera.

El grup desviava els aparells en mal estat del circuit legal i els tornava a posar al circuit comercial després de fer-los reparacions per valor d’uns 30 euros. Infringien un protocol mediambiental que determinava que els aparells havien de ser destruïts.

En l’operació del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Fiscalia de Delictes de Medi Ambient, s’han inspeccionat nombroses botigues d’electrodomèstics del Raval. Als carrers de Sant Antoni Abat i de la Cera i els voltants s’han escorcollat una vintena de locals entre botigues, magatzems i tallers. En l’operació, que està sota secret de sumari, hi han col·laborat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.