En aquesta vaixella s'havien servit plats mereixedors de 3 estrelles Michelin. Però des de l'estiu només guardaven pols. Ara la família de Santi Santamaria ha decidit treure-ho tot de l'armari per donar-li una segona vida, si pot ser en una altra cuina professional, i si no, com a objecte de record. REGINA SANTAMARIA, filla de Santi Santamaria "Lots per a clients, que sigui record, fa il.lusió tenir-ho a casa." ALEXANDRA VIDAL "M'ha encantat aquest llibre, per regalar-li a ma mare." HICHAM HOUMIDIDE "Los platos con la firma de Can Fabes." Objectes emblemàtics com una jaqueta de cuiner del mateix Santamaria, o aquests quadres que ell mateix va pintar completen la col·lecció de més de 500 lots. La peça estrella: aquest carro de plata per a servir rosbif amb un preu de sortida de 23.000 euros. No han faltat licitants que es disputessin aquest llegat, entre ells els xefs més il·lustres de la cuina catalana. CARLES GAIG "Per exemple aquesta safata amb campana, intentarem portar-la cap al restaurant, la faré servir perquè serà el millor homenatge". JOAN ROCA "Ell va començar a trencar motlles". Segons ha dit la família, una part de la recaptació de la subhasta es destinarà a fins solidaris.
El restaurant Can Fabes, que va aconseguir tres estrelles Michelin, va tancar fa sis mesos, el 31 d’agost, i la família va decidir subhastar més de 500 lots i peces de la col·lecció de l’establiment. Alguns clients hi han anat per emportar-se’n records, plats amb la signatura de Can Fabes o algun llibre del mestre de la gastronomia.
Els cuiners més prestigiosos de Catalunya, com Carles Gaig o els germans Roca, també hi han anat per endur-se algun detall del seu amic i company de professió, mort el febrer de 2011, i utilitzar-lo als seus establiments. La subhasta ha tingut lloc al Caelis de l’Hotel El Palace, a l’antic Ritz, i després s’ha ofert un tast elaborat per cuiners com Nandu Jubany, Martin Berasategui o Joan Roca.